• home
  • Actueel
  • Soms springt een onderhoudsproject eruit. Niet door het object, maar door het persoonlijke contact

Soms springt een onderhoudsproject eruit. Niet door het object, maar door het persoonlijke contact

Onderhoudsschilderwerk aan complexen, zoals een bedrijfspand, sociale huurwoningen, winkelcentrum of school zijn altijd aardig om te doen. Meestal zijn het panden waar je met een bepaalde regelmaat terugkomt. Om die reden bouw je vaak een relatie op met de eigenaar of de mensen die daar wonen of werken. ‘Hé, gezellig! Zijn jullie daar weer!’ Dat is gewoon prettig.

Maar soms, soms springt een onderhoudsproject eruit. Niet zozeer door het object zelf. Wél door de persoon met wie je persoonlijk contact hebt. Of door de mensen die daar rondlopen. Basisschool De Waterwilg in Nootdorp is zo’n onderhoudsproject. De Waterwilg valt onder het Lucas Onderwijs. Een groot regionaal schoolbestuur voor Den Haag en omgeving, waaronder verschillende scholen vallen voor basis en voortgezet onderwijs. Het bestuur daarvan heeft ons, Korteland Schilders, gekozen voor het schilderonderhoud. Daar zijn we gepast trots op. Maar wat we nog meer waarderen is de goede relatie die we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd met de directeur van De Waterwilg.

‘Hij snapt het’
Marijke Paap, sinds deze zomer inmiddels oud-directeur, ziet dat precies zo. ‘De eerste keer dat Geert Korteland bij mij aan tafel zat, merkte ik het gelijk: hij snapt het. Hij begrijpt dat een pand er netjes moet uitzien. Denkt daarin mee, adviseert en pakt tussen de bedrijven door mee wat ook gedaan moet worden. Dat vind ik fantastisch werken. Als directeur vind ik het heel belangrijk dat je gebouw er goed onderhouden uitziet. Mijn stelling is: als je jezelf goed onderhoudt, dan ook het gebouw waar je verantwoordelijk voor bent. Daar wordt iedereen blij van. Dat betekent wel dat onderhoud niet altijd conform onderhoudsplan kan worden uitgevoerd. Zomaar een voorbeeld. In het onderhoudsplan staat dat ik eenmaal in de vijf jaar plinten mag laten schilderen. Dat vind ik niet kunnen. Na één schooljaar zijn er al teveel kale plekken. Als Geert langskomt merkt hij dit direct op: “De plinten ook even meenemen?” Ik hoef het niet eens te melden. Hij ziet het gelijk.’

Netjes afdekken en rommel opruimen
‘De flexibiliteit van Korteland vind ik ook erg prettig. Het meeste schilderwerk gebeurt vanzelfsprekend in de vakanties. Een klein klusje, dat tussendoor opvalt, komen ze gerust even op een woensdagmiddag doen. Dat geeft geen enkele overlast. Bovendien is het de volgende dag niet eens te merken dat Korteland is geweest. Alles dekken ze netjes af en ze ruimen de rommel op.

Wat ik als directeur van een school bijzonder kan waarderen, is de manier hoe Korteland Schilders omgaat met hun leerling schilders. Die jongelui worden echt nog opgeleid. Dat vind ik heel mooi om te zien.’

Afscheid
Toen Marijke Paap deze zomer met keuzepensioen is gegaan, was ik uitgenodigd en ben ik naar haar afscheid geweest. Dat voelde niet meer dan logisch; in de loop der tijd leer je elkaar goed kennen. Negentien jaar geleden werd zij directeur van de toen nieuwgebouwde De Waterwilg. Het pand ziet er nog als nieuw uit. Dat is niet direct onze verdienste. De feeling en kijk op zaken die zij heeft ten opzichte van het onderhoud is uniek. Ik ken geen andere directeur die zijn gebouw zo goed onderhoudt als zij. En dat maakt ons werk nog dankbaarder.

Geert Korteland
Korteland Schilders

Keurmerken:

Korteland Schilders B.V.

KvK: 24343376
Planetenlaan 79
2957 SM Nieuw-Lekkerland

(0)184 - 68 44 08
info@kortelandschilders.nl