Direct contact? (0184) 68 44 08

Ons team

Geert Korteland – Directeur

Als directeur en aanjager van Korteland Schilders zit Geert inmiddels meer binnen dan buiten. Dat was vroeger wel anders. Gezellig met zijn broers op de ladder in weer en wind. Het ‘echte’ werk doen. ‘Dat mis ik toch wel. In de vakanties trek ik daarom regelmatig mijn schildertenue aan om mee te werken.’
Geert is niet altijd schilder geweest. Na eerst slager in Spijkenisse te zijn geweest, stapte hij op zijn 23e het familiebedrijf in. Sleutelen aan oldtimers doet hij bijzonder graag. En wandelen. Dat compenseert het gemis aan buitenlucht tijdens werkdagen.

Jan Korteland – Werkvoorbereiding

Nieuwe klanten ontdekken is zijn ultieme uitdaging. Jan Korteland, zoon van Geert. Als vakantiewerker gestart en toen kwam opeens toch de liefde voor het schilderwerk naar boven. Eerst in het vak zelf meegedraaid en later omgebogen richting uitvoerder en het maken van offertes. ‘Als werkvoorbereider heb ik afwisselend werk en veel contact met klanten. Daar houd ik van. Het mooiste is als we iets echt ouds krijgen om het er weer als nieuw uit te laten zien en het schilderwerk er weer voor jaren tegen kan.’

Jans grootste hobby is het restaureren van oldtimers en met lekker weer toeren of evenementen afgaan. Daarnaast is hij graag met zijn handen bezig. Beetje timmeren en knutselen in en om het huis.

Jan Peter Hak – Administratie

In 1998 ben ik op de administratie begonnen, daarna enkele jaren werkzaam geweest als verkoper in de buitendienst. Nu werk ik met plezier al weer heel wat jaren op de afdeling waar ik begon en ben zodoende verantwoordelijk voor de cijfers binnen het bedrijf. Omdat mijn werk binnen vier muren afspeelt vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd buiten te zijn en dat lukt prima met hobby’s als wandelen, fietsen en hardlopen. Ook vind ik het ontzettend leuk om samen met mijn zoon met lego te bouwen. En zo mag ik dus op alle fronten een “steentje” bijdragen.

William Bakker

William Bakker komt iedere dag uit Alblasserdam naar Nieuw-Lekkerland. Hij is sinds 1 januari 2019 calculator en werkvoorbereider bij Korteland Schilders. Maar hij liep al stage bij Korteland tijdens zijn VMBO-opleiding aan het Wartburg. Eerst dacht William timmerman te worden. Maar zijn stageperiodes bij Korteland bracht hem toch tot andere gedachten. En zo startte hij met zijn opleiding tot schilder bij Korteland in het werk en leer traject.

Zijn idee was wel om nog verder door te groeien binnen Korteland Schilders. “Ik wilde graag betrokken zijn en meewerken aan de bedrijfsvoering van het bedrijf. Dat kan nu. Door de opleiding die ik nu volg leer ik projecten te begeleiden en te begroten. Leren was nooit mijn favoriete bezigheid. Maar als je iets mag leren waar je interesse ligt, gaat het stukken makkelijker. Als schilder ben je bezig met een onderdeel van een project. Als calculator en werkvoorbereider houd je je bezig met het eerste contact met aannemers, particulieren of ondernemers tot aan de oplevering van projecten voor nieuwbouw, industrie of woningen. De samenwerking die je met de opdrachtgever hebt, vind ik uitdagend.”