Zwam bestrijden
Zwam, in de volksmond ook wel schimmel, is bijzonder schadelijk. Het is niet alleen slecht voor uw gezondheid, maar ook voor de houten contructie van uw huis. De kosten kunnen hoog oplopen als u zwam niet op tijd aanpakt. Daarom is het belangrijk om zwam te laten bestrijden door een specialist. Korteland Schilders helpt u hiermee. Als schilder komen we veel plaatsen tegen met beginnende schimmel op hout of juist verder gevorderde zwam. Hier kunnen we u verder mee helpen. We kunnen de schimmel verwijderen en de houtrot tegengaan.

Hoe herkent u zwam?
Zwarte badkamerplafonds zijn een bekend voorbeeld van schimmel in huis. Maar een rotte houten vloer wordt veroorzaakt door houtaantastende schimmels namelijk zwam. Zwam komt veel voor in kelders en kruipruimtes. Slecht geventileerde en vochtige ruimtes zijn voor zwam namelijk een ideale plek.

De meest voorkomende soorten zwam zijn:
Huiszwam
Kelderzwam
Porienzwam

Wat zijn de gevolgen van zwam?
Zwam tast de cellulose in het hout aan en verzwakt daarmee bouwconstructies. En dat gaat sneller dan u denkt. Wacht daarom niet te lang als u vermoedt dat u houtaantastende schimmels of zwam in uw huis heeft. Daarmee voorkomt u hoge renovatiekosten. Ook is het bij de aankoop van een bestaand huis verstandig om goed te laten onderzoeken of er zwam in de woning aanwezig is.

Mocht de zwam al dermate ver gevorderd zijn dat er al veel houtrot is opgetreden? Dan helpt Korteland Schilders u ook graag met de restauratie van uw kozijnen en ander houtwerk. Lees hier meer over woningrestauratie.

Contact opnemen
Bent u benieuwd wat we als schildersbedrijf in de Molenwaard voor u kunnen betekenen als het gaat om houtrot of zwambestrijding? Neem dan vrijblijvend contact op. We helpen u graag verder met ons ervaren team aan schilders.

Keurmerken:

Korteland Schilders B.V.

KvK: 24343376
Planetenlaan 79
2957 SM Nieuw-Lekkerland

(0)184 - 68 44 08
info@kortelandschilders.nl