Enkel glas en dubbel glas
Duurzaam wonen en werken doe je met dubbel glas. Door enkel glas te vervangen door dubbel glas, werk je bewust aan het omlaag brengen van je energierekening én woon je heerlijk comfortabel. Ook hiervoor kun je natuurlijk bij ons terecht.

Dubbel glas en HR++glas
Enkel glas is door het hoge energieverlies niet meer van deze tijd. Er zijn dan ook verschillende isolerende glastoepassingen mogelijk. Het comfort in huis gaat daardoor omhoog en de energierekening omlaag. Hoog rendement dubbel glas (HR++) is tegenwoordig de standaard. Met HR++glas in een bestaande eengezinswoning bespaar je op jaarbasis gemiddeld 280 euro en het blijft heerlijk warm in huis. Ook andere criteria kunnen van belang zijn. Dat het glas makkelijk schoon te houden is bijvoorbeeld, zon- of geluidwerend moet zijn of iets extra’s toe moet voegen aan je interieur.

Windowfilm
In huizen en kantoren waar veel glas toegepast is, is er veel warmteontwikkeling op zonnige dagen. Om dit tegen te gaan voorzien wij veel beglazing van zgn. ''windowfilm''.Dit zijn zelfklevende polyester folies die op ruiten gemonteerd worden, Hierin zijn tal van soorten leverbaar. Er zijn folies die voornamelijk warmte tegen gaan, maar er zijn ook speciale folies voor tegenhouden van UV-straling of een teveel aan zonlicht. De keuze voor welk type folie is  sterk afhankelijk van het type beglazing wat er toegepast is.
Tevens is er nog onderscheid of een folie binnen of buiten toegepast wordt.

Glasdecoratie
In samenwerking met ons zusterbedrijf Korteland Reclame B.V. voorzien wij veel ruiten van belettering.
Op plekken waar privacy gewenst is voorzien wij van ruiten van privacy folie, ook wel zandstraalfolie genoemd.
Door gebruik van deze folie is er geen ongewenste inkijk meer naar binnen. Deze folies kunnen wij in alle mogelijke varianten maken, met strepen, patronen, huisnummers etc.

Deze folie wordt ook veel gebruikt op ruiten van bedrijfspanden, met daarin naam en/of logo uitgespaard. Deze logo's kunnen echter ook worden uitgevoerd in een kleurenfolie.

Perforated windowfilm
Een veel gebruikte methode om de ramen een eigen uistraling te geven is het gebruik van perforated windowfilm, ook wel gaatjesfolie genoemd. Deze folie kunnen we geheel fullcolour printen en aan buitenzijde monteren. Zo wordt de beglazing ook een reclamedrager. Met deze folie kun je nog wel naar buiten kijken, maar niet naar binnen.

Kijk voor voorbeelden van op www.korteland.eu

Keurmerken:

Korteland Schilders B.V.

KvK: 24343376
Planetenlaan 79
2957 SM Nieuw-Lekkerland

(0)184 - 68 44 08
info@kortelandschilders.nl