Voor veel particulieren is Korteland Schilders eerste keus als het op een professioneel schildersbedrijf aankomt. Met diverse specialismen in eigen huis zijn we allround. Van de periodieke schilderbeurt voor de buitenboel tot en met het design-behang in uw woonkamer.
Met Korteland Schilders haalt u een betrouwbaar bedrijf in huis. We gaan netjes met uw eigendommen om, we houden het graag schoon in huis. Niet voor niets komen we bij veel particulieren al jarenlang over de vloer. Binnen en buiten zorgen we ervoor dat uw huis de uitstraling krijgt die het verdient.

Buitenschilderwerk
Zodra de zon begint de schijnen en je in de tuin gaat zitten of langs je kantoor loopt, valt ineens het schilderwerk aan de gevel op. Gebruiksbeschadigingen en afgebladderde verf door weersinvloeden geven aanleiding om de schilder te bellen. Tegen een onverzorgde gevel willen we namelijk niet aankijken.

Kwalitatief buitenschilderwerk
Als pandeigenaar hecht je vooral waarde aan de kleurstelling en eindverflaag. Dat is tenslotte wat je ziet. Echter is dat voor de kwaliteit van het schilderwerk van ondergeschikt belang. Voorbehandeling en de grondlagen bepalen uiteindelijk de kwaliteit. Bij de opname bepalen we de status van het schilderwerk. De ondergrond bepaalt de kwaliteit, problemen zie je echter terug in de eindverflaag: scheuren, blazen en afgebladderde verf.
Bij correct onderhouden buitenschilderwerk is wassen, schuren en een schilderen vaak voldoende. Is het houtwerk in minder goede staat, dan zijn er extra handelingen noodzakelijk. Zodra de steiger tegen het pand staat, kunnen wij kozijn voor kozijn inspecteren. Constateren we houtrot, dan gaan we op zoek naar de oorzaak. Je kunt houtrot namelijk wel herstellen, maar als je de bron niet aanpakt, sta je over een aantal jaar voor hetzelfde probleem en dus kosten.

Houtrotherstel en betonrotreparatie
Zodra we de pijnpunten hebben blootgelegd, gaan we in overleg. Als eigenaar bepaal je het niveau van saneren. Wij zijn geen voorstander van camoufleren, een optische opknapbeurt is tenslotte een dure opknapbeurt. Dit omdat je in relatief korte tijd weer voor hetzelfde schilderwerk staat. Wij voeren bouwtechnische renovatie en restauratie in eigen beheer uit. Onze timmerlieden hebben ook het oude ambachtswerk perfect onder de knie.
Rijksmonumenten, oude panden, jaren 30 woningen: we zijn ervaren in herstel van houtrot en betonrot met behoud van oude detailleringen. Door het uitvoeren van renovatie en restauratie in eigen beheer staan we garant voor de kwaliteit. Immers: de ondergrond bepaalt de kwaliteit van het buitenschilderwerk.
Schilderwerk is meer dan een kleur aanbrengen. Of het nu gaat om een ‘jong’ kantoorpand of een monumentaal herenhuis; onze aanpak is gedegen en de werkzaamheden gaan altijd in overleg met jou als opdrachtgever. Niemand wil voor verrassingen komen te staan, zeker niet als pandeigenaar. Meer weten laat u informeren door de specialisten van Korteland.

Binnenschilderwerk
Wie heeft er zelf niet eens een schilderkwast ter hand genomen? Of het nu gaat om je woning of kantoor. In dat geval weet je hoe lastig het is om een mooie overgang te krijgen tussen een gekleurde wand en wit plafond. Hout kun je afplakken, muren niet. In een oud pand zijn hoogglans witte en suite deuren en mat witte ornamenten op het plafond plaatjes.

Voor een doe-het-zelver is het een uitdaging om dat strak in de verf te krijgen. Vaak begin je vol enthousiasme aan een schilderklus, maar valt het vaak tegen. Zowel in de tijd die het kost als het uiteindelijke resultaat. Kortom: doe waar je goed in bent en laat het binnenschilderwerk aan de vakschilders van Korteland over.

Kwalitatief binnenschilderwerk
In principe is alles te schilderen. Of het nu gaat om houten deuren, kunststof kozijnen, radiatoren, stalen liggers of betonnen muren. De ondergrond bepaalt de kwaliteit van het schilderwerk. Je bent gebaat bij een strakke ondergrond. Dat houdt in: oude verflagen eraf halen, scheuren en gaatjes repareren, het oppervlakte opschuren en vervolgens randen netjes afkitten. Ongeacht het type fundament, dit is de basis. Afhankelijk van het materiaal van de ondergrond en het gebruiksdoeleinde bepaal je de soort verf die je gebruikt.

Levensduur
De houdbaarheid van binnenschilderwerk is langer dan buitenschilderwerk. In principe blijft het schilderwerk binnenshuis 10 jaar netjes, afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Zowel roet als nicotine geven vlekken. Hiervoor zijn speciale producten om het weg te werken maar het laat zich naar verloop van tijd wel weer zien. Huisdieren, kinderen en zaken als fietsen in de gang kunnen voor snellere beschadigingen zorgen.

Tot slot is een interieur aan mode onderhevig. Met een nieuwe kleur verf op de muur fris je een ruimte in no time weer op. We helpen je graag met de keuze voor een andere kleur op wand, plafond, deur of kozijn met kleuradvies.Keurmerken:

Korteland Schilders B.V.

KvK: 24343376
Planetenlaan 79
2957 SM Nieuw-Lekkerland

(0)184 - 68 44 08
info@kortelandschilders.nl