Veiligheid is bij Korteland even vanzelfsprekend als kwaliteit leveren. Daarom zijn wij ook in het bezit van het VCA* certificaat.

Al onze medewerkers zijn in het bezit van het VCA basiscertificaat en en velen hebben ook een certificaat voor de hoogwerker. Binnen onze organisatie wordt ook gewerkt met een huisreglement zodat een ieder weet wat van hem/haar verwacht wordt.

Voor projecten die buiten onze ''reguliere'' werkzaamheden vallen, denk hierbij aan hoge, moeilijk bereikbare locaties of projecten met verhoogd risico (in de chemie, bij tankstations) wordt er door de werkvoorbereider en de VGWM-coordinator een taakrisicoanalyse (TRA) gemaakt. Hierna wordt gekeken hoe gevaarlijke/onveilige sitiaties weggenomen of verminderd kunnen worden. Dit wordt verwerkt in een veiligheidsplan. Ook onze opdrachtgevers mogen vragen om een TRA/veiligheidsplan.

Afwijkende werkzaamheden worden besproken in teamverband voordat de werkzaamheden starten. Eenmaal op het project wordt nog een last minute risico analyse gedaan door de uitvoerenden. Als hij/zij constateert dat er niet veilig gewerkt kan worden, dan wordt dit opgenomen met de leidinggevende en wordt met elkaar naar een oplossing gezocht.

Vanzelfsprekend werken wij met gekeurd gereedschap/klimmaterieel. Er is veel aandacht voor opleiding/voorlichting zowel op veliligheidsgebied en het gebruik van PBM's.

Korteland streeft voortdurend naar verbetering in haar processen voor veiligheid en milieu!

 

Keurmerken:

Korteland Schilders B.V.

KvK: 24343376
Planetenlaan 79
2957 SM Nieuw-Lekkerland

(0)184 - 68 44 08
info@kortelandschilders.nl