Jong talent bij Korteland Schilders

Op woensdagochtend 21 februari heeft Korteland Schilders een aantal groepen 8 van Nieuw-Lekkerlandse en Alblasserdamse basisscholen ontvangen. De activiteitenochtend stond in het teken van de ‘Techniekroute’. Dit initiatief is ontstaan vanuit de wens om kinderen in de basisschoolleeftijd al te laten kennismaken met de technische sector en hun interesse te wekken voor een beroep in die branche. Techniek gerelateerde banen zijn sterk in opkomst en het is voor technische bedrijven soms moeilijk om aan voldoende personeel te komen.

Voor de basisscholen uit Nieuw-Lekkerland was het de derde keer dat de Techniekroute een plaats had in het lesprogramma. Omdat Korteland Schilders het erg belangrijk vindt om de jeugd te stimuleren om het technische werkveld te verkennen, leverde ons bedrijf graag een bijdrage aan dit project. Vorig jaar is er een groep leerlingen bij Korteland Reclame geweest en dit jaar opende Korteland Schilders zijn deuren voor de leergierige ‘achtste groepers’!  
Om te beginnen kregen de leerlingen iets te drinken en wat lekkers. Vervolgens hebben ze een filmpje bekeken over het schilderwerk bij de molens van Werelderfgoed Kinderdijk dat Korteland heeft verzorgd. De kinderen zagen zo dat schilderen meer inhoudt dan alleen de kozijnen een kleurtje geven. Uitgerust met een overall en een pet van Korteland konden de leerlingen daadwerkelijk de handen uit de mouwen steken in de werkplaats! Omdat het voorjaar voor de deur staat, werden er vogelhuisjes geschilderd. Met geconcentreerde gezichten en de tongen buitenboord gingen de kinderen creatief aan de slag.
De kleuren van ons logo werden gebruikt om zo ook aan te haken bij 100 jaar Mondriaan. De schilder die ook met rood, geel, blauw en zwart werkte. De strakke lijnen en primaire kleuren waar Mondriaan om bekend staat passen perfect bij ons logo. We konden het natuurlijk niet laten om onze bijzondere invulling van een bekende Mondriaan te laten zien die we met ons 50-jarig jubileum als kerstgroet hebben gemaakt in 2017!

Ter voorbereiding op de ochtend hadden de kinderen een kleine vragenlijst ingevuld en aan de hand daarvan hebben onze schilders hen veel geleerd over het vak. De leerlingen hebben geleerd over onder andere de materialen die een schilder gebruikt, de verschillende soorten verf en welke dingen er allemaal geschilderd kunnen worden. Ook hebben ze geoefend om hun creativiteit te uiten.

Aan het eind van de morgen ging de Kortlandpet mee als souvenir en werden de overalls weer ingeleverd… een hele hoop leerlingen die weer wat wijzer zijn geworden en hopelijk enthousiast zijn gemaakt voor de technische sector! Korteland kijkt nu al uit naar de volgende editie van de Techniekroute!

Lees ook het artikel op Alblasserdamsnieuws.

Keurmerken:

Korteland Schilders B.V.

KvK: 24343376
Planetenlaan 79
2957 SM Nieuw-Lekkerland

(0)184 - 68 44 08
info@kortelandschilders.nl